Møt vår Digitale Rådgiver Kamilla

23.05.2019

Kamillas erfaringer fra regnskap, nettbutikk og økonomisystem gjør at hun har en bred forståelse for nettbutikk innehavers behov og kan levere komplette løsninger. 


Hva synes du er det mest interessante med Uni Micro Web?

Jeg digger å jobbe i en bransje som er i konstant endring, hvor utviklingen går fort og ting skjer hele tiden. Det stiller krav til at jeg er oppdatert og følger med, og det tette samarbeidet med utviklerne våre gir meg mulighet til å være med å påvirke hvor veien går videre. Det er også svært interessant å få bli kjent med ulike kunder hver uke og lære om hva de driver med, og ikke minst få hjelpe de med å bygge en knallgod nettbutikk.


Hva er dine tanker rundt netthandel?

«alle» handler på nett fra tid til annen, netthandel er virkelig fremtiden!

Man når ut til ufattelig mange flere kunder hvis man etablerer en netthandelsløsing. Man har på en måte «hele verden for sine føtter» og kan tilby en tilnærmet ubegrenset fleksibilitet når butikken er åpen 24/7.


Hva ser du som de viktigste kriterier for å lykkes for de som starter med nettbutikk i dag?

Gå helhjertet inn i prosjektet og sørg for å forstå hva som må til for å lykkes med netthandel. Du må blant annet tenke på at nettbutikkens utseende er minst like viktig som din fysiske butikk sitt utseende. Designet bør derfor være gjennomtenkt og tilpasset markedet du driver i. Ikke minst må brukervennligheten være på topp, blant annet gjennom sømløs og enkel betalingsløsning (som for eksempel Klarna). Man må også hele tiden sørge for at man er godt synlig på nett.


Har du noen gode tips eller råd du kan dele med kundene?

Sett deg inn i hva SEO er og bruk gratisverktøy som Google Analytics for å følge med på statistikk på nettbutikken din. Noen timer investering i dette vil kunne gi deg en uvurderlig god avkastning senere. Det er også viktig å skape godt og aktuelt innhold på sidene, ikke bare i form av å legge ut nye produkter, men for eksempel skape en liten blogg eller legge ut aktuelle saker med informasjon om det du tilbyr kundene dine. Det kan være informasjon om gjeldende trender innenfor bransjen din, råd og tips til vedlikehold av det du selger etc. Denne type innhold er gratis å lage, og kan være med på å gi nettbutikken din større synlighet i søkemotorene.


Hvis du selv skulle startet en nettbutikk, hva ville konseptet vært?

Det måtte vært noe jeg virkelig interesserer meg for, så det ville nok vært kule og freshe treningsklær, treningstilbehør og treningsutstyr!


Se også

Uni Micro effektiviserer og kompletterer software- og teknologiaktører

(Bergen 13. mai 2020) Uni Micro utvider sine forretningsområder og lanserer SoftRig, en plattform for utvikling og distribusjon av digitale løsninger. SoftRig gir konkurransefordeler til software- og teknologiaktører ved å levere innovasjoner raskt, ressurs- og kostnadseffektivt til markedet.

Oppsummering av vårt webinar - Markedsføring i utfordrende tider

Vi har den siste tiden sett hvor viktig det er å være tilgjengelig i flere kanaler, spesielt med tanke på dagens situasjon i samfunnet. Derfor har vi i samarbeid med et par svært dyktige markedsførere fra det digitale byrået INEVO AS gjennomført et webinar, med opp i mot 100 deltakere, hvor vi ga ut tips og råd om hvilke markedsførings grep det kan være lurt å ta nå. I etterkant har vi satt sammen en liste med disse konkrete rådene, og vil selvfølgelig dele disse med alle som ikke hadde anledning å være med på webinaret også. 

Har noen av dine kunder opplevd forsøk på svindel om frakt?

Vi opplever at flere har fått denne og lignende e-post og sms i det siste. Dette er absolutt ikke noe som er relatert til våre systemer eller noen av våre transportleverandører å gjøre.