Universell utforming i din nettbutikk?

09.08.2019

Universell utforming

Universell utforming på nett dreier seg om god utforming og tilrettelegging av nettsider, slik at alle får like muligheter til å bruke internett på en enklest mulig måte. Anskaffelsesloven krever faktisk at det skal tas hensyn til universell utforming ved etablering av bl.a hjemmesider og nettbutikker.

Hvorfor bør du tenke universell utforming? 

Det er bare positive konsekvenser av å tenke UU! For det første når du frem til langt flere ved å sørge for at ditt budskap kommer tydeligere frem. Det er også et kjent faktum at søkemoteotrer rangerer nettsteder med UU høyere enn de uten.   

"Nesten 1 million av oss opplever utfordringer når vi er på nettet"

Hva kan du gjøre i din nettbutikk for å bedre universell utforming? 

Tekst og bilder:

Dersom du i stor grad bruker bildeillustrasjoner for å beskrive, kan du risikere at mennesker med nedsatt syn mister budskapet. Enkle grep som å legge til tekst kan føre til at budskapet oppfattes 100%. Men sørg for at teksten du bruker i forbindelse med bilder er ren tekst og ikke bilde av tekst da dette medfører at søkemotorer ikke kan indeksere teksten. Når du lager reklamemateriell til dine kampanjer bør fargekontraster på tekst og bakgrunn ha mye og si. 

Godt oppstykket og luftige tekster er mer behagelig å lese enn tettpakket tekst noe som bør være i tankene når det skrives produktbeskrivelser! 

Video med tekst:

Video er mer i vinden enn på lenge og det er et supert verktøy for å vise produkter og kommunisere med publikumet sitt på. Å tekste videoene er det dessverre for mange som glemmer eller synes er for tidkrevende. Ved å legge på tekst i videoen når du frem til de med nedsatt hørsel eller eksempelvis de som sitter på bussen og har glemt headsettet sitt.


Ønsker du en prat med oss om universell utforming for din nettside eller nettbutikk? 


Se også

Uni Micro effektiviserer og kompletterer software- og teknologiaktører

(Bergen 13. mai 2020) Uni Micro utvider sine forretningsområder og lanserer SoftRig, en plattform for utvikling og distribusjon av digitale løsninger. SoftRig gir konkurransefordeler til software- og teknologiaktører ved å levere innovasjoner raskt, ressurs- og kostnadseffektivt til markedet.

Oppsummering av vårt webinar - Markedsføring i utfordrende tider

Vi har den siste tiden sett hvor viktig det er å være tilgjengelig i flere kanaler, spesielt med tanke på dagens situasjon i samfunnet. Derfor har vi i samarbeid med et par svært dyktige markedsførere fra det digitale byrået INEVO AS gjennomført et webinar, med opp i mot 100 deltakere, hvor vi ga ut tips og råd om hvilke markedsførings grep det kan være lurt å ta nå. I etterkant har vi satt sammen en liste med disse konkrete rådene, og vil selvfølgelig dele disse med alle som ikke hadde anledning å være med på webinaret også. 

Har noen av dine kunder opplevd forsøk på svindel om frakt?

Vi opplever at flere har fått denne og lignende e-post og sms i det siste. Dette er absolutt ikke noe som er relatert til våre systemer eller noen av våre transportleverandører å gjøre.